Admin Admin
عدد المساهمات : 212 تاريخ التسجيل : 01/02/2008 العمر : 35
| موضوع: كفتة سمك مشوية على الطريقة المغربية...حصري و مجرب السبت 31 أكتوبر 2009 - 20:11 | |
| كفتة سمك مشوية على الطريقة المغربية المقادير: كيلو من سمك السردين يكون متنظف ملعقة صغيرة من الفلفل الاسود ملعة صغيرة من الكمون ملعة صغيرة مليئة بالزنجبيل نصف ملعقة صغيرة كركم القليل من الفلفل الأحمر الملح 3 ملاعق من القزبرة و البقدونس مفرومين و مقطعين كويس قوي 3 رؤوس ثوم كبار بصلة متوسطة على شكل مكعبات صغيرة جدا جدا معلقة صغيرة من زيت الزيتون - يمكن اضافة القليل من شحم الخروف مفروم ناعم جدا لانه يعطي طعم لا مثيل له مع السمك - - وانا في الوصفة ده ضفت القليل من الجزر و البطاطس محكوكين و شلت المية بتاعتهم يمكن تعمل كده لما تعصريهم بايدك حتى تحسي انهم نشفو خلاص و بتخلطيهم مع السمك و المقادير التنية و هادي طريقة حلوة قوي للاطفال الي مش بيحبو الخضر و كمان بتديكي كتافة للكفتة و طعم لذيذ -
الطريقة: نخلط الكل جيدا و نصنع منه كويرات اما كبيرة او متوسطة على حسب الرغبة و نضغط عليها براحة اليد و نشويها و لو ماعندك وقت ممكن تشويها على المقلاة الي بتكون تقيلة و ما بتلزق بس الطريقة هون بتحتم عليك انك تحطي كويرات السمك بالدقيق الاول قبل ما تحطيها بالمقلاة الي بتكون مدهونة بالقليل جدا من الزيت - وانا اتبعت طريقة المقلاة لانها سهلة و سريعة- و تقلب كويرات السمك من الجانبين حتى تتحمر فتقدم ساخنة مع الشطة و الليمون الحامض.
بالصحة و العافية هذه صورة الطبقوممكن نستبدل كفتة السمك بكفتة الديك الرومي و نحافظ على نفس المقادير و اخليكم مع الصور[/center] وممكن نقدم الطبق مع سلطات و نختار طبق رئيسي معاهممجرب و حصري من مديرة المنتدي | |
|